Jadłospis 1800 kcal
Dieta

Darmowy jadłospis 1800 kcal

Chcesz zgubić parę kilogramów, ale nie wiesz jak zacząć? Kochasz słodycze i ciężko Ci z nich zrezygnować? Ten jadłospis jest w sam raz dla Ciebie. Chcąc zrzucić parę kilogramów nie musisz stosować drakońskich diet czy głodówek. Wystarczą naprawdę małe zmiany w naszej diecie, żeby uzyskać efekty. Co prawda efekty będą wolniejsze, ale przynajmniej trwałe. Na niskokalorycznych dietach czy głodówkach może i schudniesz, ale tylko na chwilę i dobrze o tym wiesz. Po takich dietach efekt jo-jo murowany. Skończ z „dietami cud” i zacznij jeść normalnie. Co to znaczy? Możesz jeść wszystko i bez wyrzutów sumienia, tylko w rozsądnej ilości. Zresztą ten darmowy jadłospis 1800 kcal Ci to udowodni. Znajdziesz w nim lody, czekoladę mleczną, Kinder Country.

Darmowy jadłospis 1800 kcal będzie Twoim drogowskazem i pokaże Ci jak może fajnie wyglądać dieta, bez głodówek, bez restrykcyjnych zasad i bez wykluczania jakiś produktów.

Darmowy jadłospis 1800 kcal

Dzień 1

ŚNIADANIE: BUDYŃ WANILIOWO-OWSIANY

Składniki:
Czekolada mleczna – 12 g (2 x Kostka)
Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu – 300 g (1.2 x Szklanka)
Budyń w proszku – 8 g (1 x Łyżka)
Mąka owsiana (pełnoziarnista) – 30 g (2 x Łyżka)
Skyr jagodowy – 150 g (1 x Opakowanie) Kilka truskawek i borówek do ozdoby

Przygotowanie:
Mąkę i budyń wsypać do zimnego mleka i wymieszać, żeby nie było grudek. Wstawić na
palnik, doprowadzić do wrzenia i gotować ok 2 min. Połowę skyra przełożyć do miseczki,
wlać ugotowany budyń. Udekorować druga połowa skyra, czekoladą i owocami.

(Darmowy jadłospis 1800 kcal)
Budyń-waniliowo-owsiany


DRUGIE ŚNIADANIE: DESER BISZKOPTOWY Z MUSEM TRUSKAWKOWYM

Składniki: Borówki amerykańskie – 20 g (0.4 x Garść)
Czekolada mleczna – 12 g (2 x Kostka)
Porzeczki czerwone – 20 g (0.4 x Garść)
Truskawki – 105 g (1.5 x Garść)
Biszkopty – 36 g (7.2 x Sztuka)
Skyr waniliowy – 300 g (2 x Opakowanie)

Przygotowanie:
Biszkopty zmiksować na pył. Truskawki zmiksować na gładką masę. Do miseczki
przesypać biszkopty. Następnie przełożyć skyr, mus truskawkowy udekorować borówką i
porzeczką. Posypać startą na tarce o grubych oczkach czekoladą.

OBIAD: RYŻ Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM

Składniki:
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry – 100 g (1 x Kawałek)
Olej rzepakowy – 15 g (1.5 x Łyżka)
Ryż brązowy – 50 g (3.3 x Łyżka)
Warzywa na patelnię włoskie – 225 g (2.2 x Porcja)

Przygotowanie:
Na oleju podsmażyć pokrojone mięso w kostkę. Dodać warzywa, dusić do miękkości z
ugotowanym ryżem.


KOLACJA: JAJECZNICA Z POMIDORAMI I SZCZYPIORKIEM

Składniki:
Chleb żytni pytlowy – 60 g (2 x Kromka)
Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
Olej rzepakowy – 10 g (1 x Łyżka)
Pomidor – 240 g (2 x Sztuka)
Szczypiorek – 10 g (2 x Łyżeczka)

Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucić pokrojone warzywa i dusić ok 3 min. Wbić jajka,
wymieszać i przyprawić. Posypać szczypiorkiem na koniec. Podawać z pieczywem.


PODSUMOWANIE DNIA K: 1783 kcal B: 109.8 g T: 57.7 g W: 175.6 g F: 25 g WW: 19.5 g

Dzień 2

ŚNIADANIE: PLACKI KEFIROWE Z BANANEM

Składniki:
Banan – 60 g (0.5 x Sztuka)
Borówki amerykańskie – 50 g (1 x Garść)
Jaja kurze całe – 56 g (1 x Sztuka)
Truskawki – 70 g (1 x Garść)
Mąka orkiszowa – 50 g (3.3 x Łyżka)
Kefir – 150 g (0.6 x Opakowanie)

Przygotowanie:
W misce rozgnieść widelcem 1/2 banana. Dodać jajo, mąkę i kefir. Wymieszać dokładnie.
Smażyć na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor. Z podanej porcji wyszło mi 5
większych placków. Podawać z truskawkami i borówkami.

(Darmowy jadłospis 1800 kcal)
PLACKI KEFIROWE Z BANANEM


DRUGIE ŚNIADANIE: KANAPKA Z SEREM, POMIDORKAMI I RUKOLĄ, LODY I TRUSKAWKI

Składniki:
Chleb żytni pytlowy – 60 g (2 x Kromka)
Masło ekstra – 5 g (1 x Łyżeczka)
Rukola – 20 g (1 x Garść)
Ser, gouda tłusty – 15 g (1 x Plasterek)
Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)


LODY WANILIOWE
Lody waniliowe – 100 g (1 x Porcja)
TRUSKAWKI
Truskawki – 210 g (3 x Garść)


OBIAD: KASZA GRYCZANA PO MEKSYKAŃSKU

Składniki:
Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
Cukinia – 150 g (0.5 x Sztuka)
Czosnek – 5 g (1 x Ząbek)
Fasola czerwona w zalewie (konserwowa) – 60 g (3 x Łyżka)
Kasza gryczana – 52 g (4 x Łyżka)
Koncentrat pomidorowy, 30% – 12 g (0.5 x Łyżka)
Kukurydza, konserwowa – 45 g (3 x Łyżka)
Olej rzepakowy – 5 g (0.5 x Łyżka)
Papryka czerwona – 70 g (0.5 x Sztuka)
Ser, mozzarella (bez tłuszczu) – 60 g (4 x Plaster)

Przygotowanie:
Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni z olejem
podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną paprykę i cukinię. Smażyć ok 10
min. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, kaszę, koncentrat oraz przyprawy. Smażyć
ok 5 min. Dodać fasolę, kukurydzę oraz starty na tarce ser. Wymieszać dokładnie, żeby ser
się rozpuścił.

(Darmowy jadłospis 1800 kcal)
KASZA GRYCZANA PO MEKSYKAŃSKU


KOLACJA: SZAKSZUKA ZE SZPINAKIEM

Składniki:
Cebula – 50 g (0.5 x Sztuka)
Chleb żytni pytlowy – 30 g (1 x Kromka)
Jaja kurze całe – 112 g (2 x Sztuka)
Olej rzepakowy – 5 g (0.5 x Łyżka)
Pomidor – 120 g (1 x Sztuka)
Ser typu „Feta” – 50 g (1 x Kawałek)
Szpinak – 75 g (3 x Garść)

Przygotowanie:
Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażyć posiekaną cebulę. Dusić ok 2 min. Następnie
dodać szpinak. Dusić ok 3 min. Dodać jajko, pokrojonego pomidora, fetę i dusić na wolnym
ogniu, aż jajko się zetnie.


PODSUMOWANIE DNIA K: 1805 kcal B: 95.5 g T: 53 g W: 219.1 g F: 32.8 g WW: 22 g

Dzień 3

ŚNIADANIE: OWSIANKA Z PŁATKAMI KUKURYDZIANYMI I CZEKOLADĄ

Składniki: Czarne jagody, mrożone – 150 g (1.5 x Opakowanie)
Czekolada mleczna – 12 g (2 x Kostka)
Mleko spożywcze, 1,5 % tłuszczu – 150 g (0.6 x Szklanka)
Płatki kukurydziane – 9 g (3 x Łyżka)
Płatki owsiane – 50 g (5 x Łyżka)
Woda – 100 g (0.4 x Szklanka)
Skyr waniliowy – 75 g (0.5 x Opakowanie)

Przygotowanie:
Płatki owsiane ugotować na mleku i wodzie. Do miski wrzucić połowę owoców. Następnie
ugotowane płatki oraz połowę płatków kukurydzianych. Wymieszać. Pozostałe owoce i
płatki wraz z pokrojoną czekoladą położyć na wierzchu.


DRUGIE ŚNIADANIE: DESER KINDER COUNTRY

Składniki:
Borówki – 10 g (0.2 x Garść)
Maliny, mrożone – 150 g (0.3 x Opakowanie)
Czekolada mleczna – 6 g (1 x Kostka)
Skyr waniliowy – 225 g (1.5 x Opakowanie)
Kinder Country – 24 g (1 x Sztuka)

Przygotowanie:
Maliny wcześniej rozmrozić i przełożyć do szklanki. Kinder Country drobniutko pokroić lub
zmiksować. Następnie batonika wymieszać z skyrem i płatkami. Przełożyć do
szklanki. Udekorować kilkoma borówkami i posypać startą czekoladą.


OBIAD: MAKARON Z SOSEM BROKUŁOWYM I POMIDORKAMI

Składniki:
Brokuły – 250 g (0.5 x Sztuka)
Pietruszka, liście – 12 g (2 x Łyżeczka)
Ser typu „Feta” – 40 g (0.8 x Kawałek)
Pomidory koktajlowe – 100 g (5 x Sztuka)
Makaron tagliatelle – 80 g (1.6 x Szklanka)

Przygotowanie:
Makaron ugotować. Brokuły wrzucić do wrzątku i gotować ok 5 min. Następnie
zmiksować z fetą. Makaron wymieszać z sosem brokułowym. Ozdobić pomidorkami i
natką pietruszki.

(Darmowy jadłospis 1800 kcal)
MAKARON Z SOSEM BROKUŁOWYM I POMIDORKAMI


KOLACJA: BUŁKA Z SZYNKĄ I WARZYWAMI

Składniki:
Bułki grahamki – 130 g (2 x Sztuka)
Ogórek – 80 g (2 x Sztuka)
Pomidor – 60 g (0.5 x Sztuka)
Szynka delikatesowa z kurczaka – 30 g (2 x Plasterek)
Finuu – 10 g (2 x Łyżeczka)


PODSUMOWANIE DNIA K: 1842 kcal B: 91.5 g T: 49 g WP: 214 g F: 40.5 g WW: 22 g

Masz jakieś pytania? Śmiał możesz do mnie pisać! Zapraszam, także na mój Instagram oraz możesz sprawdzić moje inne przepisy.