Placki twarogowe z truskawkami miał być to przepis do mojego LETNIEGO E-booka, którego miałam wydać w przyszłym roku. Jednak przez ostatni zabiegany czas nie byłam w stanie zrobić tego tak jak chciałam, więc postanowiłam podzielić się z Tobą jednym z kilku przepisów.
Więcej podobnych słodkich przepisów oraz dawkę wiedzy dotyczących poradzenia sobie z nadmierną ochotą na słodycze znajdziesz w moim SŁODKIM E-BOOKU „Słodkie śniadania i desery”.
PLACKI TWAROGOWE Z TRUSKAWKAMI
Składniki:
50 g jogurtu naturalnego gęstego
150 g sera twarogowego
1 jajo
40 g mąki orkiszowej jasnej
1/2 banana
140 g truskawek
Przygotowanie:
Do miski wrzucić mąkę, jajo, jogurt, banana oraz ser. Wszystko razem zmiksować. Kilka truskawek pokroić w plasterki (resztę zostawiamy do ozdoby). Na rozgrzaną patelnie nałożyć ciasto porcjami, a na środek placka pozwolić plasterek truskawki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!
Rozkład makro na całość:
ok 490 kcal
B: 45 g T: 9.5 g W: 56 g