Dietetyczne śniadania - 4 FIT przepisy
Przepisy,  ŚNIADANIA

Dietetyczne śniadania – 4 FIT przepisy

Odchudzasz się i nie masz pomysłu na zdrowe śniadanie? Nic nie szkodzi, bo przygotowałam dla Ciebie 4 FIT przepisy na dietetyczne śniadania wraz z obliczoną kalorycznością każdego przepisu oraz rozkładem makroskładników. Teraz powrót do formy będzie łatwiejszy. Przepisy możesz tez dowolnie modyfikować wedle swoich smaków.

Więcej takich słodkich przepisów znajdziesz w moim e-booku ” Słodkie śniadania i desery”. Przepisy przetestowała moja 3.5 letnia córka, tylko bez dodatku słodyczy próbowała przepisy lub zamiast czekolady mlecznej dawałam jej gorzką i wszystkie wcinała, aż jej się uszy trzęsły, także jeśli macie dziecko i nie macie pomysłu na zdrowe śniadania i desery to polecam.

JAGLANKA ZE ŚLIWKĄ I CZEKOLADĄ (dietetyczne śniadania)

Składniki:

300 ml mleka
40 kaszy jaglanej
1/2 skyra brzoskwiniowego
80 g malin mrożonych
2 truskawki
1/2 śliwki
1 kostka mlecznej czekolady

Przygotowanie:

Kaszę ugotować na mleku ok 15 min. Następnie dodać skyr i wymieszać. Na dni miski wsypać maliny, ugotowaną kaszę z skyrem. Udekorować owocami i posypać startą czekoladą.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 412 kcal
B: 22 g T: 9 g W: 66 g

Zupa mleczna z czekoladą i truskawkami (dietetyczne śniadania)

Składniki:

40 g mąki orkiszowej
200 ml mleka
100 ml wody
100 g serka wiejskiego
20 g borówek
70 g truskawek
3 kostki czekolady mlecznej

Przygotowanie:

Do garnka wlać mleko i wodę. Kiedy mleko będzie prawie się gotować dodać mąkę i wymieszać. Dodać serek wiejski. Wymieszać i przelać do miseczki. Ozdobić truskawkami, borówkami i czekoladą.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 480 kcal
B: 23 g T: 13.5 g W: 69 g

OWSIANKA JEŻYNOWA Z KIWI (dietetyczne śniadania)

Składniki:

250 ml mleka
40 g płatków owsianych
10 g budyniu waniliowego
1/2 skyra jagodowego
2 truskawki
1/2 kiwi
100 g jeżyn
2 kostki czekolady mlecznej

Przygotowanie:

Do zimnego mleka wsypać budyń i dobrze wymieszać, żeby proszek się całkowicie rozpuścił. Dodać płatki i wstawić garnuszek z mlekiem na palnik. Zagotować, co jakiś czas mieszając. Masę przelać do miseczki wymieszać ze skyrem i większością jeżyn (kilka zostawić do ozdoby). Ozdobić owocami i czekoladą.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 400 kcal
B: 22 g T: 9 g W: 61 g

JEŻYNOWA JAGLANKA (dietetyczne śniadania)

Składniki:

40 g płatków jaglanych
250 mleka
2 garście jeżyn
1/2 skyra jagodowego
4 truskawki do ozdoby
1 kostka czekolady

Przygotowanie:

Płatki ugotować na mleku. Następnie dodać jeżyny oraz skyr. Przełożyć do miseczki. Udekorować owocami i czekoladą.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 440 kcal
B: 23 g T: 9 g W: 69 g