RYŻOWE KOTLECIKI Z TOFU
OBIADY,  Przepisy

Ryżowe kotleciki z tofu

Składniki:

1/2 kostki wędzonego tofu
40 g brązowego ryżu
1 łyżeczka pestek dyni
słodka papryka, kurkuma, pieprz
1 łyżeczka oleju rzepakowego

Sos:
1/2 skyra naturalnego
1 łyżeczka musztardy

Sałatka:
1 duży pomidor
1 ogórek gruntowy
1 mała cebula

Przygotowanie:

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Tofu i pestki dyni zmielić blenderem. Dodać ugotowany ryż, przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować 5 malutkich kotlecików. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Warzywa pokroić w kostkę i razem wymieszać. Do skyra dodać musztardę i wymieszać. Kotleciki podawać z sosem i sałatką.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 470 kcal
B: 24 g T: 20 g W: 53 g