Składniki:
1/2 kostki wędzonego tofu
40 g brązowego ryżu
1 łyżeczka pestek dyni
słodka papryka, kurkuma, pieprz
1 łyżeczka oleju rzepakowego
Sos:
1/2 skyra naturalnego
1 łyżeczka musztardy
Sałatka:
1 duży pomidor
1 ogórek gruntowy
1 mała cebula
Przygotowanie:
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Tofu i pestki dyni zmielić blenderem. Dodać ugotowany ryż, przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować 5 malutkich kotlecików. Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron na złoty kolor. Warzywa pokroić w kostkę i razem wymieszać. Do skyra dodać musztardę i wymieszać. Kotleciki podawać z sosem i sałatką.
Smacznego!
Rozkład makro na całość:
ok 470 kcal
B: 24 g T: 20 g W: 53 g