2 przepisy na piernikowe FIT śniadanie
Przepisy,  ŚNIADANIA

2 przepisy na piernikowe FIT śniadanie

Pieczona piernikowa owsianka z wiśniami

Składniki:
100 ml napoju owsianego
40 g płatków owsianych
1 skyr wiśniowy
1/2 banana
60 g mrożonych wiśni
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1 kostka czekolady (u mnie Oreo)

Przygotowanie:
Do miski wlać napój owsiany. Dodać płatki, poduszonego widelcem banana, przyprawę do piernika, wiśnie, skyr oraz posypać pokruszoną czekoladą. Piec w piekarniku ok 10 min. w 180 stopniach.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 440 kcal
B: 24 g T: 7 g W: 73 g

Piernikowy budyń z owocami leśnymi

Składniki:
300 ml napoju owsianego
30 g maki kukurydzianej
1 łyżeczka przyprawy do piernika
1/2 łyżeczki kakao
1/2 skyra waniliowego
100 g jagód mrożonych
maliny do ozdoby
2 kostki czekolady

Przygotowanie:
Do zimnego mleka wsypać mąkę i wymieszać, żeby nie było grudek. Wstawić na mały palnik. Dodać kakao i przyprawę do piernika. Wymieszać dokładnie. Budyń gotować, aż zgęstnieje ok 8 min. Do miseczki wrzucić owoce mrożone. Następnie wlać gorący budyń wymieszany ze skyrem. Udekorować malinami i czekoladą.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 450 kcal
B: 12 g T: 9 g W: 76 g

2 przepisy na piernikowe FIT śniadanie