SERNIK A'LA RAFAELLO­čąą
CIASTA I CIASTECZKA,  Przepisy

SERNIK A’LA RAFAELLO­čąą

SERNIK A’LA RAFAELLO­čąą– przepis

Składniki:

sp├│d ciasta:
50 g migdałów
50 g wi├│rk├│w kokosowych
1 banan

masa serowa:
750 g sera naturalnego w wiaderku
3 jaja
1 banan dojrzały
2 ┼éy┼╝ki m─ůki ry┼╝owej lub innej
4 łyżki erytrytolu
1/4 tabliczki białej czekolady

wierzch:
3/4 tabliczki białej czekolady
gar┼Ť─ç p┼éatk├│w migda┼éowych
gar┼Ť─ç wi├│rk├│w kokosowych

Przygotowanie:

Sp├│d ciasta: wszystkie sk┼éadniki zmiksowa─ç i wy┼éo┼╝y─ç powsta┼é─ů mas─ů form─Ö do pieczenia.

Masa serowa: wszystkie sk┼éadniki zmiksowa─ç i przela─ç do formy na sp├│d ciasta. Ciasto w┼éo┼╝y─ç do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec 1 h na termoobiegu. Kiedy sernik si─Ö upiecze, uchyli─ç lekko drzwi piekarnika, ┼╝eby ciasto za szybko nie opad┼éo. Po ok 10-15 min wyci─ůgamy ciasto z piekarnika i odk┼éadamy na blat kuchenny, ┼╝eby si─Ö wystudzi┼éo ca┼ékowicie.

Wierzch: czekolad─Ö rozpu┼Ťci─ç w k─ůpieli wodnej i posmarowa─ç ni─ů wierzch ch┼éodnego sernika. Dooko┼éa posypa─ç p┼éatkami migda┼éowymi. Ma ┼Ťrod─Ö posypa─ç wi├│rki kokosowe.

Smacznego!

Rozk┼éad makro na ca┼éo┼Ť─ç:
ok 2900 kcal
B: 204 g T: 152 g W: 195 g