SERNIK A'LA RAFAELLO🥥
CIASTA I CIASTECZKA Przepisy

SERNIK A’LA RAFAELLO🥥

SERNIK A’LA RAFAELLO🥥– przepis

Składniki:

spód ciasta:
50 g migdałów
50 g wiórków kokosowych
1 banan

masa serowa:
750 g sera naturalnego w wiaderku
3 jaja
1 banan dojrzały
2 łyżki mąki ryżowej lub innej
4 łyżki erytrytolu
1/4 tabliczki białej czekolady

wierzch:
3/4 tabliczki białej czekolady
garść płatków migdałowych
garść wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Spód ciasta: wszystkie składniki zmiksować i wyłożyć powstałą masą formę do pieczenia.

Masa serowa: wszystkie składniki zmiksować i przelać do formy na spód ciasta. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec 1 h na termoobiegu. Kiedy sernik się upiecze, uchylić lekko drzwi piekarnika, żeby ciasto za szybko nie opadło. Po ok 10-15 min wyciągamy ciasto z piekarnika i odkładamy na blat kuchenny, żeby się wystudziło całkowicie.

Wierzch: czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i posmarować nią wierzch chłodnego sernika. Dookoła posypać płatkami migdałowymi. Ma środę posypać wiórki kokosowe.

Smacznego!

Rozkład makro na całość:
ok 2900 kcal
B: 204 g T: 152 g W: 195 g

Może także to Ci się spodobać!