SERNIK A'LA RAFAELLO馃ゥ
CIASTA I CIASTECZKA Przepisy

SERNIK A’LA RAFAELLO馃ゥ

SERNIK A’LA RAFAELLO馃ゥ– przepis

Sk艂adniki:

sp贸d ciasta:
50 g migda艂贸w
50 g wi贸rk贸w kokosowych
1 banan

masa serowa:
750 g sera naturalnego w wiaderku
3 jaja
1 banan dojrza艂y
2 艂y偶ki m膮ki ry偶owej lub innej
4 艂y偶ki erytrytolu
1/4 tabliczki bia艂ej czekolady

wierzch:
3/4 tabliczki bia艂ej czekolady
gar艣膰 p艂atk贸w migda艂owych
gar艣膰 wi贸rk贸w kokosowych

Przygotowanie:

Sp贸d ciasta: wszystkie sk艂adniki zmiksowa膰 i wy艂o偶y膰 powsta艂膮 mas膮 form臋 do pieczenia.

Masa serowa: wszystkie sk艂adniki zmiksowa膰 i przela膰 do formy na sp贸d ciasta. Ciasto w艂o偶y膰 do nagrzanego piekarnika do 160 stopni i piec 1 h na termoobiegu. Kiedy sernik si臋 upiecze, uchyli膰 lekko drzwi piekarnika, 偶eby ciasto za szybko nie opad艂o. Po ok 10-15 min wyci膮gamy ciasto z piekarnika i odk艂adamy na blat kuchenny, 偶eby si臋 wystudzi艂o ca艂kowicie.

Wierzch: czekolad臋 rozpu艣ci膰 w k膮pieli wodnej i posmarowa膰 ni膮 wierzch ch艂odnego sernika. Dooko艂a posypa膰 p艂atkami migda艂owymi. Ma 艣rod臋 posypa膰 wi贸rki kokosowe.

Smacznego!

Rozk艂ad makro na ca艂o艣膰:
ok 2900 kcal
B: 204 g T: 152 g W: 195 g

Mo偶e tak偶e to Ci si臋 spodoba膰!